Zelf regelen

Wat moet je allemaal zelf regelen?

DigiD

Om toegang te kunnen krijgen tot diverse te regelen zaken via de website van het CBR moet de leerling in het bezit zijn van een geactiveerd DigiD. Als je die nog niet hebt, moet je deze eerst aanvragen bij de overheid.

Onderaan deze pagina vind je de link om dit zelf te regelen. Ongeveer vijf dagen na de online aanvraag van je DigiD krijg je een brief met een activeringscode thuisgestuurd en kun je je DigiD zelf activeren.

CBR

Via de website van het CBR moet je zelf diverse zaken regelen. Voordat je op tussentijdse toets of praktijkexamen kan, moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald. Dit theorie-examen kan je zelf reserveren via de site van het CBR. Wij reserveren jouw tussentijdse toets en praktijkexamen bij het CBR, hiervoor moet je wel eerst een machtiging afgeven bij het CBR. Ook moet je een gezondheidsverklaring (GV) invullen op de site van het CBR. Alle links hiervoor vind je onderaan op deze pagina.

2toDrive

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan moet je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van een coach. 2toDrive is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer.

Wat moet je allemaal zelf regelen

Voordat je op praktijkexamen kan, moet je een aantal zaken eerst zelf regelen. Ook kun je inloggen op jouw leerlingportaal van PlanGo. Wij kunnen hierover meer uitleg geven en je eventueel helpen. Zie hieronder het overzicht:

- Geplande rijlessen, historie en inzage hoeveel lesuren je nog tegoed hebt.
- In de vorderingenkaart zie je de voortgang van jouw rijopleiding en feedback.
- Via “lesvoorbereiding” kun je rijlessen herhalen en voorbereiden.
- Inzage van facturen en betalingen.

Inloggen PlanGo

Om diverse zaken te regelen via de website van het CBR, moet je in het bezit zijn van een actief DigiD. Als je dit nog niet hebt, moet je deze eerst aanvragen. Ongeveer 5 dagen na de aanvraag, ontvang je een brief thuis met een activeringscode en kun je je DigiD zelf activeren.

DigiD aanvragen

Voordat je op tussentijdse toets of praktijkexamen kan, moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald. Dit theorie-examen kan je zelf reserveren bij het CBR.
- Kosten theorie-examen €48,00.
- Toeslag verlengd theorie-examen €13,00.
- Toeslag individueel theorie-examen €63,50.

Theorie-examen reserveren

Wij reserveren jouw tussentijdse toets en praktijkexamen bij het CBR.

Dit is alleen mogelijk als je onze rijschool machtigt via de site van het CBR voor de tussentijdse toets en het praktijkexamen. Je logt in met jouw actief DigiD en vult rijschoolnummer 9151H7 (Autorijschool de Toekomst) in. Regel dit voor jouw 1e rijles, zodat de rijopleiding geen vertraging oploopt.

Rijschool machtigen

Aan het begin van jouw rijopleiding moet je online een gezondheidsverklaring (GV) invullen op de site van het CBR. De GV bestaat uit een aantal vragen over jouw gezondheid. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Als je bij alle vragen “nee” kan invullen, krijg je van het CBR de status “rijgeschikt”. Moet je bij een vraag “ja” invullen, dan volg je eerst een medisch traject. Aan het CBR betaal je voor het invullen van een GV € 44,50.

Gezondheidsverklaring

Met 2toDrive mag je vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen.

Ben je geslaagd? Dan moet je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen en heb je minder kans op brokken in het verkeer.

Alle informatie 2toDrive

Vragen op de Gezondheidsverklaring (GV)

Kunt u uw arm, hand of vingers door een beperking slecht gebruiken?
Kunt u uw been of voet door een beperking slecht gebruiken?
Kunt u met één of beide ogen beperkt zien, zelfs als u een bril of lenzen gebruikt? Heeft u diabetes mellitus? Heeft u chronische schade aan uw nieren (een verminderde nierfunctie)?
Heeft u een aandoening van uw longen (COPD), een hoge bloeddruk of een bloedziekte? Of heeft u een orgaantransplantatie gehad?
Heeft u een ziekte van uw hart of van uw bloedvaten?
Heeft een arts bij u een aandoening vastgesteld van uw ruggenmerg, zenuwstelsel of hersenen (bijvoorbeeld een beroerte of spierziekte)?
Heeft u weleens een epileptische aanval gehad?
Heeft u weleens overdag last gehad van abnormale slaperigheid?
Bent u in de afgelopen drie jaar meerdere keren plotseling uw bewustzijn verloren (bijvoorbeeld flauwgevallen)?
Heeft u als gevolg van de ziekte van Menière in het afgelopen jaar aanvallen van duizeligheid gehad?
Heeft u ADHD of ADD?
Heeft een arts bij u autisme of een vorm daarvan vastgesteld, zoals PDD-NOS, McDD of Asperger?
Heeft een arts bij u een andere psychische of psychiatrische diagnose gesteld?
Heeft u de afgelopen vijf jaar overmatig gebruik (misbruik) gemaakt van alcohol, drugs of andere verslavende middelen?
Gebruikt u medicijnen die de rijvaardigheid negatief beïnvloeden?
Heeft u verder nog klachten of aandoeningen die u kunnen beperken bij het besturen van een voertuig?